De Tibetaanse Terrier
>
Onze Club
De Tibetaanse terrier
Puppy info
Fokkers info
Fotoalbum
Lezers vertellen
Shows
Show resultaten
Links
Gezondheid
Downloads
Sponsors
 
 
 

Vachtverzorging

Een goede verzorging is voor uw hond van groot belang. Een goed verzorgde hond loopt nu eenmaal minder kans om ziek te worden .Verzorgen is echter niet alleen een noodzakelijke bezigheid maar ook een plezierige: baas en hond hebben even aandacht voor elkaar. Bovendien is dit bij uitstek het moment voor een spelletje en een knuffel.

Een goede vachtverzorging bestaat uit regelmatig borstelen of kammen en een kontrole op ongedierte (vlooien). Hoe vaak een hond geborsteld of gekamd moet worden, hangt af van de lengte en de structuur van de vacht. Bij de Tibetaanse terriër komt dit neer op zeker eens per week en maximaal twee maal per week.

Gebruik voor de vachtverzorging het juiste materiaal. Kammen mogen niet te scherp zijn. Kies een borstel met metalen pinnen en metalen kammen, met verschillende afstanden tussen de tanden. Borstel of kam altijd van kop naar staart, met de richting van de haren mee. Het is het beste om de vacht in laagjes onderhanden te nemen. Met de ene hand strijkt u het haar omhoog om aan de buikzijde te beginnen. Door steeds een nieuw laagje te nemen is heel de vacht mooi los gekamd. De vacht kan dan nog nagekamd worden met een fijnere kam. Vraag de fokker van uw hond of deze u voor wil doen wat de beste methode is, zo leert men het beste. De club organiseerd soms een workshop :kammen en borstelen , een ideale gelegenheid voor je vragen en problemen omtrent de vachtverzorging van je tibetaantje.

Wanneer u een pup al op jonge leeftijd aan het borstelen went, zal hij de vachtverzorging van zelf prettig gaan vinden. Als u hier een routine van maakt, die keurig in het weekrooster past dan is dat voor uzelf een prima prikkel om de regelmaat er in te houden en de hond vaart er wel bij.

Doe een hond pas in bad als het echt nodig is, een langharige hond als de Tibetaanse terriër kan een paar maal per jaar in bad. Doe hem ook eens in bad als hij klein is, dan is gelijk gewend aan het water en de fôhn. Gebruik altijd een hondenshampoo . Zet de hond op een anti-slipmatje en stel hem op zijn gemak. Zorg ervoor dat de shampoo niet in de ogen of oren komt en spoel het schuim goed uit.

 
www.tibetanterrierclub.be
 Webdesign Marleen De Winter
 
©copyright Belgian Tibetan Terrier Club - All rights reserved - 2006-2019